UAKinogo.com

Птах (1988) дивитися онлайн українською

Кіно » kino » Птах (1988)

Птах (1988)

Дивитися онлайн Птах фільм

Дивитися онлайн «Птах» фільм українською мовою у високій HD якості, безкоштовно та без реєстрації! Рейтинг IMDB: 7.1 (12 663 голосів). Приємного перегляду!

Дивитися фільм «Птах (1988)» онлайн українською мовою

Онлайн
Для коректної роботи плеєра, вимкніть, будь ласка, AdBlock!
❤ Натисніть Ctrl+D щоб добавити в закладки браузера

Фільм розповідає про життя та кар’єру видатного джазового саксофоніста Чарлі "Птах" Паркера, який став одним з засновників стилю "бібоп". Фільм показує його дитинство в Канзас-Сіті, його переїзд до Нью-Йорка, де він зустрічає свою дружину Чан Паркер та свого друга та партнера Діззі Гіллеспі, його творчий розквіт та боротьбу з наркотичною залежністю.

Фільм не слідує хронологічному порядку подій, а переносить глядача в різні епохи життя Паркера, намагаючись відтворити його внутрішню драму та музичний геній. Фільм також показує вплив Паркера на інших музикантів, зокрема на Реда Родні - єврейського трубача, який став одним з його найближчих друзів та учнів.

Фільм знятий Клінтом Іствудом - великим шанувальником джазу та особистим другом Чан Паркер. У головних ролях знялися Форест Вайтакер, Даян Венора, Майкл Зельнікер, Семюел Е. Райт та Кейт Девид. Форест Вайтакер отримав за свою роль премію за кращу чоловічу роль на Каннському кiнофестивалi 1988 року. Фiльм також отримав премiю "Оскар" за кращий звук.