UAKinogo.com

Захар Беркут (1972) дивитися онлайн українською

Кіно » kino » Захар Беркут (1972)

Захар Беркут (1972)

Дивитися онлайн Захар Беркут фільм

Дивитися онлайн «Захар Беркут» фільм українською мовою у високій HD якості, безкоштовно та без реєстрації! Рейтинг IMDB: 7.3 (131 голосів). Приємного перегляду!

Дивитися фільм «Захар Беркут (1972)» онлайн українською мовою

Тимчасово недоступно
Відсутній фільм?
Будь ласка, дай нам знати
Виправимо!
Повідомити вкрай бажано через «надсилання скарги» (піктограма трикутника). Поки що можете подивитися нові фільми, які є в базі.
Для коректної роботи плеєра, вимкніть, будь ласка, AdBlock!
❤ Натисніть Ctrl+D щоб добавити в закладки браузера

Фільм є екранізацією однойменної повісті Івана Франка про подвиг карпатських русинів у XIII столітті. Головний герой - Захар Беркут, старий і мудрий старейшина села Тухоль, який очолює повстання проти татаро-монголів, які насуваються на Закарпаття. Захар Беркут не тільки збирає воїнів з усіх сусідніх сел, але й намагається встановити мир і згоду між русинами і угорцями, які також страждають від нашестя.

Фільм показує не тільки бойові сцени і героїчну оборону горян, але й їхнє повсякденне життя, звичаї, культуру і віру. Фільм також розповідає про любов молодого сина Захара Беркута - Любомира до Мирослави, дочки руського боярина Тугара Вовка, який зрадив свою родину і народ і підтримав татар. Любов молодих людей ставить їх перед важким вибором між особистим щастям і національною честю.

Фільм був знятий режисером Леонідом Осыкою на киностудії імені Довженка за сценарієм Дмитра Павличка. У головних ролях знялися Василь Симчич, Іван Миколайчук, Іван Гаврилюк, Антонина Лефтій, Борислав Брондуков і Болот Бейшеналієв. Фільм отримав високу оцінку критиків і глядачів і був нагороджений декількома преміями на кінофестивалях.